23 Eylül 2009 Çarşamba

Dünyada Kadın Futbol Takımları

Dünyada bayan futbol ligleri yıllar öncesine dayanan bir temelde hızla ilerlemekte. Ülkemizde uzun bir mazisi bulunmayanbayan futbol federasyonuna kayıtlı 29 adet profesyonel takım bulunmakta. Dikkat çekici olan ise Süper ligde mücadele eden Trabzonspor dışında hiçbir Süper lig ekibinin bayan futbol takımının bulunmaması. Yurtdışında ise profesyonel futbol takımı olan bir çok takımın bayan futbol takımıda mevcut. Bunların en başta akla gelenleri İngiliz kulübü "Chelsea" ile İspanyol kulübü "Atlethic bilbaobu takımların bayan futbol takımları için tahsis ettiği ayrıca stadlarınında bulunması İngiliz ve İspanyol ekiplerinin bu işe nekadar özen gösterdiklerininde bir işareti. Köklü bir takımın iyi alt yapı olanaklarını bayan futbol takımınada aktarması zaten olması gereken. bizde ise Trabzonspor dışında bayanlar futbol takımlarına ilgi gösteren başka büyük bir takımımızın bulunmaması üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.


İşte size bahsettiğim Türkiyedeki 29 Profesyonel bayan futbol takımı





























Yukarıda sıraladığımız 29 profesyonel takımın haricinde birçokta ametör statüde bulunan bayan futbol takımları bulunmakta.

Burada dikkati çekmek istediğimiz konu milyonlarca taraftarı ve milyon dolarla telaffuz edilen bütçelerine rağmen büyük kulüplerimizin bayan futbol ligine ilgi göstermemeleri. Dünyada bayan futbol takımları ilerlemelerini hızla sürdürmekte ve bayan milli futbol takımları gelişmekte iken Türk futboluna çok önemli katkıda bulunan Futbol takımlarımız bayan futbol takımlarına karşı bukadar ilgisiz. alt yapı imkanları olarak çok geniş bir zemine sahip olan takımlarımız bayan futbol takımlarının gelişimi için çaba göztermeye başlamaları beraberinde büyük gelişmeleride hızlı bir şekilde getirmesi içten bile değil.

Dünyadaki ilerleyen bayan futbol takımları ve büyük kulüplerin ilgisini daha net gösterebilmek için bazı takımlardan örnekler verelim.

İngiliz Arsenal


















ingiliz Leeds United












Athletic Bilbao




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler